Utbilda dig

Är du redo för världens bästa yrke – och den mest krävande skolan?

Vad behöver du få lära dig för att bli en bra och säker homeopat?
Ganska mycket! Faktiskt väldigt mycket. Både teori, principer, läkemedelslära, det praktiska utövandet och en massa annat.

Utbildningen tar upp allt som en seriös utbildning bör ta upp! Det unika är att du får lära dig att arbeta med både D- och C-potenser (vanligast i Sverige) och Q-potenser, som enligt homeopatins grundare Samuel Hahnemann är det skonsammaste sättet!

Välkommen! Maila mig om du vill veta mer!

Vår förmodligen bästa internationella pedagog och utövare Erik van Woensel utbildar. Jag har aldrig sett honom bli svarslös inför någon fråga!

Margaretha Orvelius med 30 års erfarenhet av att behandla med Q-potenser lär ut hur du använder Q-potenser för att nå på djupet! Samuel Hahnemann utvecklade homeopatin under hela sin livstid och hans ”testamente” är att Q-potenser är det optimala. Margaretha guidar dig in i Q-potenserna!

Vi behandlar sjuka människor!
Därför måste vi veta vad vi sysslar med.

För att utöva en homeopatisk behandling korrekt behöver du lära dig den teoretiska grunden för vår terapi! Teorin behöver du naturligtvis sedan få omsätta i praktiken för att förstå den på djupet och så att den fastnar på riktigt!

Vi tar patienter live i klassen och har gott om utrymme att analysera och diskutera. Innan du är klar i skolan behandlar du även 5-8 egna patienter under handledning samtidigt som du noga dokumenterar analysen och reaktionerna.

Självklart kommer du också att få lära dig hur våra homeopatiska läkemedel verkar och bli förfaren i konsten att hitta rätt rubrik för patientens symtom i våra så kallade symtomlexikon (repertorier).

Jag säger det igen: vi behandlar svårt sjuka människor. Därför måste vi självklart vara välutbildade. Kunniga yrkeskollegor kommer att stödja er under hela utbildningen!

Är du genuint intresserad av att bli en duktig, säker homeopat?

Kontakta mig!

Kursstart: Nästa klass startar den 1 september 2024
Kostnad: 52 000 kronor
Längd: 2,5 år.

Vill du ha mer info? Maila för att få kursplanen.

*********************************************

Låter en hel skola för mycket? Är du intresserad enbart av vissa saker när det gäller homeopatin, som att lära dig mer om grundprinciperna, eller om repertoriseringen, eller vill du enbart ha klinisk erfarenhet med handledning?

Eller är du helt enkelt osäker på vad du behöver fylla på med för att få bra resultat? Tillsammans hittar vi dina luckor, bland annat med hjälp av diagnostiska prov.

Funderar du på olika sätt att vidareutbilda dig? Kontakta mig gärna så går vi igenom olika alternativ! Det kan landa i att du börjar hos mig, eller i någon av de påbyggnader jag kan rekommendera.

*********************************************

Undrar du vem jag är? Information finns här. Vill du veta mer så kontakta mig.

Övergripande upplägg i fyra moduler!

1. Teorin – homeopatins principer och logik

2. Materia medica – vår läkemedelslära

3. Repertoriet – med övningar för varje kapitel

4. Klinisk erfarenhet

TEORIN OMFATTAR moduler med allt från grundprinciper till hur du analyserar vad som ska botas, väljer rätt medel för patienten, hanterar en akut infektion under kronisk behandling, arbetar så effektivt som möjligt för att patienten ska bli bättre – och gör allt detta enligt aktuell lagstiftning. Bara för att nämna en helt fantastisk sak: för ca 170 år sedan skrev homeopatins fader om – ja, det är sant – hur vi jobbar lågaffektivt med vissa patienter! Man häpnar. Och efter det beskrev han hur vi ska arbeta när vi möter patienter inom det vi idag kallar för autismspektrumtillstånd.

MATERIA MEDICA – För att ge rätt homeopatiskt läkemedel till din patient måste du känna till de symtom som våra olika läkemedel framkallat när de systematiskt prövats på friska människor. Du lär dig det viktigaste om varje medel, och får arbeta med instuderingsfrågor samt centrala rubriker för respektive medel, för att få fakta att fästa.

REPERTORIET Du lär dig hur vårt symtomlexikon är uppbyggt och får mängder med övningar för att träna upp dig att hitta rubriker för patienternas symtom.

KLINISKT ARBETE När du är klar ska du känna dig trygg med att ta egna patienter oavsett om du sätter upp egen mottagning eller börjar arbeta på en klinik. För att nå dit får du följa hur duktiga homeopater möter patienter, för att sedan själv börja ta patienter under handledning tills du känner att du själv kan omsätta våra teorier i praktiken.

Homeopatipodden tar upp allt från stort till smått om den unika och säregna terapin som ser på hälsa och sjukdom på sitt alldeles egna sätt! Lyssna och begrunda.