Utbilda dig

Passa på: ny klass startar 1 sept 2023

Vi behandlar sjuka människor!
Därför måste vi veta vad vi sysslar med.

För att utöva en homeopatisk behandling korrekt behöver du lära dig den teoretiska grunden för vår terapi! Teorin behöver du naturligtvis sedan få omsätta i praktiken för att förstå den på djupet och så att den fastnar på riktigt!

Vi tar patienter live i klassen och har gott om utrymme att analysera och diskutera. Innan du är klar i skolan behandlar du även 5-8 egna patienter under handledning samtidigt som du noga dokumenterar analysen och reaktionerna.

Självklart kommer du också att få lära dig hur våra homeopatiska läkemedel verkar och bli förfaren i konsten att hitta rätt rubrik för patientens symtom i våra så kallade symtomlexikon (repertorier).

Jag säger det igen: vi behandlar svårt sjuka människor. Därför måste vi självklart vara välutbildade. Kunniga yrkeskollegor kommer att stödja er under hela utbildningen!

Är du genuint intresserad av att bli en duktig, säker homeopat?

Kontakta mig!

Observera att detta är en krävande utbildning som kräver ett helhjärtat engagemang.

Räkna med minst 10 timmar i veckan!

Vi börjar terminen med en (obligatoriskt) 2-dagars träff i Stockholm.

Vi fortsätter sedan med ett webinar i veckan på tre timmar med genomgångar och diskussioner. Hemma läser du och arbetar igenom instuderingsfrågor och övningar, för att fördjupa ditt lärande.

Jag har en pågående pilotklass som nu testat och hjälpt mig att vidareutveckla upplägget för att skolan ska utveckla elever till framgångsrika behandlare. I september 2023 har du chansen att gå in i nästa klass!

2,5 år med teori, läkemedelslära och förkovran i vårt symtomlexikon. Du kan sen välja om du vill börja med elevpatienter den sista terminen, eller om du vill ha privat handledning efter skolan.

Ett extra plus är att skolan fyller de krav som våra bästa pedagoger internationellt har tagit fram. Skolan är upplagd för att ge det som du behöver kunskapsmässigt, men också för att du som elev ska få den personliga utveckling en riktigt bra utbildning innebär!

Fakta:

Kursstart 2-3 september i Stockholm
Kostnad: 1 000 kronor per månad
Längd: 2,5 år. Dvs 100 veckor á 300 kr
Förväntning på dig: Ett genuint engagemang – och att du ger homeopatin minst 10 timmar i veckan! Detta är en utbildning med höga krav. Du blir en professionell seriöst arbetande kollega!


Litteratur inför kursstart:
Samuel Hahnemann; Organon
Engelska eller tyska versioner går bra, så länge det är 6:te upplagan av Organon!
Frederik Schroyens; Essential synthesis (repertoriebok)
James Tyler Kent; Lectures on Homeopathic Philosophy
Finns som text på nätet: http://www.homeoint.org/books3/kentlect/index.htm
Roger Morrison; Desktop Guide to keynotes and confirmatory symptoms

*********************************************

Låter en hel skola för mycket? Är du intresserad enbart av vissa saker när det gäller homeopatin, som att lära dig mer om grundprinciperna, eller om repertoriseringen, eller vill du enbart ha klinisk erfarenhet med handledning?

Eller är du helt enkelt osäker på vad du behöver fylla på med för att få bra resultat? Tillsammans hittar vi dina luckor, bland annat med hjälp av diagnostiska prov.

Funderar du på olika sätt att vidareutbilda dig? Kontakta mig gärna så går vi igenom olika alternativ! Det kan landa i att du börjar hos mig, eller i någon av de påbyggnader jag kan rekommendera.

*********************************************

Undrar du vem jag är? Information finns här. Vill du veta mer så kontakta mig.

Övergripande upplägg i fyra moduler!

1. Teorin – homeopatins principer och logik

2. Materia medica – vår läkemedelslära

3. Repertoriet – med övningar för varje kapitel

4. Klinisk erfarenhet

TEORIN OMFATTAR moduler med allt från grundprinciper till hur du analyserar vad som ska botas, väljer rätt medel för patienten, hanterar en akut infektion under kronisk behandling, arbetar så effektivt som möjligt för att patienten ska bli bättre – och gör allt detta enligt aktuell lagstiftning.

MATERIA MEDICA – För att ge rätt homeopatiskt läkemedel till din patient måste du känna till de symtom som våra olika läkemedel framkallat när de systematiskt prövats på friska människor. Du lär dig det viktigaste om varje medel, och får arbeta med instuderingsfrågor samt centrala rubriker för respektive medel, för att få fakta att fästa.

REPERTORIET Du lär dig hur vårt symtomlexikon är uppbyggt och får mängder med övningar för att träna upp dig att hitta rubriker för patienternas symtom.

KLINISKT ARBETE När du är klar ska du känna dig trygg med att ta egna patienter oavsett om du sätter upp egen mottagning eller börjar arbeta på en klinik. För att nå dit får du följa hur duktiga homeopater möter patienter, för att sedan själv börja ta patienter under handledning tills du känner att du själv kan omsätta våra teorier i praktiken.

Homeopatipodden tar upp allt från stort till smått om den unika och säregna terapin som ser på hälsa och sjukdom på sitt alldeles egna sätt! Lyssna och begrunda.