Om mig

Margot Granvik, klassisk homeopat

som homeopat…

Ju mer jag lär mig om homeopati och får följa de mest häpnadsväckande förbättringar hos både mina och kollegors patienter – ju mer har jag kommit att känna vördnad inför denna fantastiska terapiform.

Det unika är att homeopati behandlar hela människan i stället för att dämpa symtom. Du söker för mensvärk men också den ångest som plågat dig lägger sig till ro. Du vill ha hjälp med kliande eksem men också förstoppningen upphör. Det händer så gott som alltid något med hela patienten i en homeopatisk behandling. Hela du ska tillfriskna.

Eftersom jag har valt att inte längre stressa i mitt liv, blir det så att vi ses och så får det ta den tid det tar. Ibland behöver mycket gås igenom, ibland blir vi klara på en kvart.

Det är lite som med själva behandlingen, ibland räcker det med ett enda intag av medicin, och ett enda besök hos mig, ibland måste vi jobba i flera år.

I varje behandling ligger mitt fokus på din hälsa!

som utbildare…

Jag har gått flera utbildningar i homeopati och började med George Vithoulkas 4-åriga skola på Medica i Norrtälje. Efter det blev det ett måste att åka till den härliga grekiska ön Alonissos och träffa kollegor från hela världen under Vithoulkas sommarkurser. Jag passade också på att klämma Vithoulkas 2-åriga e-learning som repetition. En kollega hade klarat av den en regnig sommar i hammocken, jag ställde mig på en crosstrainer med skärmen framför mig.

När sedan yrkesförbundet för klassiska homeopater, KHY, hjälpte den holländska skolan ECCH att etablera sig i Sverige kände jag mig, som ordförande och högeligen ansvarig, nödd och tvungen att gå den tillräckligt länge för att bedöma kvaliteten, som var hög. De trevliga kurskamraterna gjorde att det blev två år där med innan jag klev av.

Eftersom jag prövat både klass, ren e-learning och en mix (ECCH), har jag idag en hygglig uppfattning om hur den ”bästa” utbildningen kan läggas upp med blandningen distans / webinar / klass.

Jag börjar med grunderna i homeopatin, grundprinciperna, som ett första block och fortsätter bygga på vartefter. Varje block kan tentas av och intygen du får kan du använda för att visa yrkesförbunden vad du har pluggat och hur många studietimmar det har blivit.

Saknar du något i den utbildning du har gått, eller behöver du fylla på med studietimmar, då kan du fylla hålrummen via Homeopaticentret! Kontakta mig om du vill veta mer.

och som en röst för homeopatin

I mitt tidigare yrke som journalist var jag särskilt intresserad av vetenskap. Sedan jag upptäckte homeopatin har jag på olika sätt berättat om hur effektiv den är som behandlingsmetod.

Jag startade www.vetenskapenomhomeopati.se där jag refererar intressant forskning och vad olika studier har kommit fram till.

Min senaste insats är Homeopatipodden, där jag låter homeopatin få berätta sin historia. Här kan du lyssna – och bli utmanad! Det blir både stora och små tankevältor.

HOMEOPATIPODDEN

Finns där poddar finns: Spotify, Google podcasts, Podbean