Homeopati för dig

När ska du söka homeopat?

Det finns perioder i livet då det är smart att stanna upp och fundera över den egna hälsan. När tanken på att skaffa barn börjar ta form på allvar kan det vara bra att känna till homeopatins fördelar. Jag har träffat många patienter som berättat om upprepade missfall och påfrestande ivf-behandlingar innan de lyckades få sina efterlängtade barn, eller med sorg fick konstatera att det inte gick.

Jag har också flera patienter som efter en tids behandling med homeopati glädjande nog kunnat meddela att de blivit gravida på naturlig väg.

Även vid andra hormonella problem kan homeopatin vara ett förståndigt val. Jag minns en ung tjej som kom till mottagningen med diagnosen pcos, hitskickad av en äldre släkting. Det blev snabbt tydligt vilket medel hon behövde, som jag sedan förskrev till henne. Inför den inbokade uppföljningen meddelade hon att hon inte behövde komma. Hon mådde bra och symtomen, däribland kraftig mensvärk, hade mildrats. Några år senare sökte jag henne för att höra om hon fortsatt mådde bra, vilket hon gjorde.

Resultatet av en konsultation och ett enda intag av precis det homeopatiska läkemedel hon behövde blev att hon (troligen) slapp framtida besvikelser. Det slutliga beviset kommer den dag hon eventuellt bestämmer sig för att skaffa barn, och att det lyckas utan nämnvärda svårigheter.

Jag minns även en annan ung kvinna som sökte mig för att hon ville bli med barn. Hon hade akut drabbats av stora blaffiga munblåsor som sved och smärtade. De var många, utspridda på insidan av läpparna, kinderna och gommen. Innan behandlingen var klar blev hon gravid och vi avbröt terapin. Det gick några år innan hon åter hörde av sig. Efter två graviditeter tätt på varandra, och när den sista amningsperioden hade avslutats, kom munblåsorna tillbaka. Nu gjorde de återigen rejält ont. Symtomen pekade på samma medel som tidigare, som jag förskrev och hon tog med goda resultat.

Graviditeter och amningsperioder påverkar hälsan, ibland kraftigt, så därför är det värt att  söka behandling i god tid innan det är dags för barn.

Andra vanliga störningar kopplade till hormonsystemet är acne och pms och det bästa även här är att söka homeopatisk hjälp genast symtomen dyker upp. När unga tjejer får hjälp direkt slipper de ofta mångårigt lidande.

Många patienter söker hjälp för huvudvärk och migrän som är kopplade till hormoncykeln. Värken bryter ut periodiskt vid ägglossning och mens. Även här kan homeopati ge goda resultat.

Också kvinnor på väg in i menopausen kan få stor hjälp av homeopatisk behandling. För många kvinnor går de här åren förbi relativt harmlöst, för andra kan vallningar och svettningar påtagligt försämra livskvaliteten.

Eftersom jag arbetar med barn och ungdomar med neuropsykiatriska utmaningar har jag också funnit att det är enklast att behandla innan puberteten. När hormoner drar igång kroppsliga förändringar och känslomässiga berg- och dalbanor blir det klart svårare. Sverige är som sagt ett av få länder där vi inte får behandla barn under åtta år, men om föräldrar tar barnen till mottagningen efter 8-årsdagen kan behandlingen inledas och förhoppningsvis avslutas innan hormonsvallet.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att det alltid är smart att söka en homeopat! Men det är extra smart att göra det i god tid innan exempelvis puberteten; direkt i början av mensdebuten när mensen blir jobbig; när man planerar att bli förälder – och inte minst vid vallningar under klimakteriet!

www.vetenskapenomhomeopati.se beskriver jag vad forskare har kommit fram till i olika studier.

Barnlöshet

http://vetenskapenomhomeopati.se/forskning/barnlosa-kvinnor-blev-gravida-efter-individuell-homeopati

PMS:

http://vetenskapenomhomeopati.se/forskning/pms-besvar-minskar-nar-homeopati-laggs-den-vanliga-skolmedicinen

Klimakteriet:

http://vetenskapenomhomeopati.se/forskning/homeopati-hjalper-vid-klimakterieproblem-2

http://vetenskapenomhomeopati.se/hormonellt/klassisk-homeopati-effektivt-vid-klimakteriedepression

Vill du veta mer om vad homeopati kan göra för dig?

Kontakta mig!